nettepet kategoriler
nettepet user

CİNS
ŞEHİRLER

Toy Poodle Köpek Özellikleri ve Bakımı

16 Mart 2021
Toy Poodle Köpek Özellikleri ve Bakımı

Toy Poodle (Kaniş) Hakkında 

Toy Poodle cinsi köpekler zarifliği, gururu ve zekiliği ile her zaman etkileyici bir köpek olmuştur. Etkileyici saç modelleri ve muhteşem tavırlarının arkasında eski bir tarihe dayanan sevgi dolu bir aile köpeği bulunmaktadır. Poodle cinsi köpekler safkan olsada barınaklarda çok nadir olarak bulunmaktadır. Öncelikle barınakları kontrol etmenizi tavsiye eder eğer bulamıyorsanız bu adresi ziyaret ederek Toy Poodle cinsi köpeklere ulaşabilirsiniz.

Poodle'lar dünyadaki en zeki ırklardan biri olarak kabul edilmektedir. Oldukça eğitilebilirdir ve verilen her görev için uygunlardır. Sıkılmış ve eğitim görmemiş Kanişler ( Poodle ) bazen can sıkıcı olabilir fakat eğitim gören ve aktivitelerini yapan Poodle'lar sevgi dolu, sadık bir aile dostu olarak karşınıza çıkacaktır.

Toy Poodle (Kaniş) Irk Bilgileri ve Özellikleri,

Apartman Yaşamına Çok İyi Uyum Sağlar. Popüler bir ev köpeği olan Toy Poodle, apartman yaşamına oldukça uyumludur. Enerjisini evde atabilir ve komşularınızı rahatsız edecek hareketlerde bulunmaz.

İlk Defa Köpek Sahibi Olacaklar İçin Mükemmel Bir Tercih. Bazı cins köpeklerin eğitimi kabul etmesi ve itaat etmesi diğer cinslere göre daha kolay olmaktadır. Poodle'lar oldukça zeki olmaları ile birlikte oldukça eğitime açık ve ilk defa köpek sahiplenecekler için mükemmel bir tercih olacaktır.

Yalnızlığa Asla Gelemezler. Toy Poodle cinsi köpekler aileleri ile çok yakın bir bağ kurması sebebi ile sahipleri tarafından yalnız bırakıldıklarında endişelenmeye ve paniğe kapılmaya çok yatkındırlar. Endişeye kapılan köpekler ise evdeki eşyalara ve kendine zarar verebilir. Bu nedenle Toy Poodle cinsi köpekler yalnız kalmaya hiç uygun değildirler.

Soğuk Havaya Gelemezler. Poodle cinsi köpekler soğuk havaya karşı orta düzeyde dayanıklıdırlar. Soğuk havadansa sıcak havayı tercih ederler.

Aile Karşı Aşırı Sevecendirler. Bu cins köpekler tek bir kişi tarafından yetiştirilseler bile aileye ve her zaman gördükleri insanlara karşı aşırı derece sevecendirler.

Çocuklarla Çok İyi Anlaşırlar. Toy Poodle cinsi köpekler çocuklarla oldukça iyi anlaşmakta ve onlara çok iyi bir oyun arkadaşı olmaktadırlar.

Başka Canlılara Karşı Sevecendirler. Bazı köpekler insanlara karşı ne kadar sevecen olursa olsun başka bir canlıya karşı aşırı sert olabilirler. Fakat Toy Poodle'lar başka canlılara karşıda sevecen ve oyuncudurlar.

Yabancılara Karşı Yumuşaktırlar. Evinize gelen misafiriniz veya hiç görmediği birine karşı oldukça yumuşak tavırlar sergilerler.

Tüyleri Çok Az Dökülür. Toy Poodle ırkında tüyler oldukça az dökülmektedir. Buda onları tekrar tekrar ev yaşamına çok uygun hale getirmektedir.

Salyaları Neredeyse Yoktur. Salya akma problemi olan köpeklerden olmayan Poodle'lar. Size ekstra temizlik için mesai çıkartmazlar.

Genel Olarak Sağlıklıdırlar. Kronik hastalığı olan köpeklerden değillerdir. 

Eğitilmesi Kolaydır. Toy Poodle'lar eğitilmesi en kolay cinslerden olup sivri bir zekaya sahiptirler. 

Zeka Seviyeleri Oldukça İyidir. Kanişlerin genel olarak zeka seviyesi ortalamanın çok üstündedir. Aldığı eğitimleri unutmazlar ve yapmasını istemediğiniz şeyleri yapma konusunda ısrarcı olmazlar.

Havlama Konusunda Israrcı Değillerdir. Havlama konusunda basit bir şekilde eğitilebilinir ve komşularınıza zorluk çıkarmazlar.

Enerji Seviyesi Yüksektir. Toy Poodle'ların enerjileri yüksektir fakat bu enerjilerini evde egzersizlerle atabilirler.

Egzersiz İhtiyaçları Yüksektir. Enerjilerini atabilmek için her gün evde bile olsa egzersiz yapması gerekmektedir.

Oyun Oynamayı Çok Severler. Kanişler oyuncu bir köpektir ve sahibiyle oyun oynamaya bayılırlar.

Toy Poodle ( Kaniş ) Köpekleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Nelerdir? 

Toy Poodle Diğer İsimleri Nelerdir? Kaniş, Poodle Toy, Minyatür Poodle, Toy Poodle, 

Toy Poodle Fiyatları Nelerdir? Toy Poodle Fiyatları 3.000 TL ile 12.000 TL arasında değişmektedir. 

Toy Poodle'lar Ne Kadar Yaşar? Toy Poodle Köpekleri 12 - 15 yıl aralığında yaşam sürelerine sahiptirler.

Toy Poodle'ların Boyu Kaç Santimdir? Toy Poodle Irkı Köpekleri 10-22 santim aralığında değişmektedir. 

Toy Poodle Irkı Köpeklerin Ağırlığı Ne Kadardır? Toy Poodle'ların ağırlığı 6 ile 20 Kilo arasında değişmektedir. 

Toy Poodle Cinsi Köpekler Hakkında Daha Fazla Bilgi

Günümüzde Poodle'lar eğlence ve lüks yaşamla anılsalarda, geçmişte su avcısı bir türdü ve su kuşlarını avlamaktaydı. Kaniş olarak adlandırılan Poodle'lar Ördek köpeği anlamına gelen Chien Canard'dan türetilmiştir.

Poodle cinsinin tüylere bile eski işlerinin amacına hizmet etmektedir.Eklemlerinin etrafındaki uzun saçlar köpeği soğuk sudan korumaktadır.

Aynı cinsin bir parçası olarak Toy Poodle'lar en küçüğü Toy, bir sonraki Minyatür ve Standart olmak üzere 3 boyuttadır. Standart olan Kanişler üç çeşitin en eskisidir ve bazıları hala su avcısı olarak çalışma geleneğini sürdürmektedir.

Boyutu ne olursa olsun, Poodle cinsi köpekler oyuncu ama ağırbaşlı ve keskin zekası ile ünlüdür. Eğitim söz konusu olduğunda Poodle'lar itaat, çeviklik ve av testleri gibi performans sporlarında çok başarılıdır.

Gösterişli ve tatlılığına rağmen, Poodle'lar ailelerine yakın kalmak isteyen ve insan dostu köpeklerdir. Uzun süre kendi başlarına bırakıldıklarında psikolojileri bozulabilir ve evdeki eşyalara zarar verebilir.

  • Toy Poodle'nızı şımartır ve eğitmezseniz, muhtemelen artık sizi dinlemeyecek ve itaat etmeyecektir. Köpeğinize eğitim vermeli ve liderin sizin olduğunuzu göstermelisiniz.
  • Zekaları ve eğlenceli yapıları sebebi ile köpeğinizin zihnini aktif tutmak için itaat eğitimi vermelisiniz. Eğitim alan ve öğrenen Poodle'lar sıkılmaz ve sizi üzecek davranışlar sergilemezler.
  • Poodle tüylerinin güzel ve sağlıklı kalması için çok fazla bakıma ihtiyacı vardır. Çoğu Poodle sahibi köpeklerini üç ile altı haftada bir profesyonel bakıma götürmektedir. Bakım masraflarından tasarruf etmek istiyorsanız ise bunu kendiniz yapmayı öğrenebilirsiniz.

Toy Poodle (Kaniş) Irkının Kişiliği

Toy Poodle cinsi köpeğinin en önemli özellikleri "Akıllı, Sevgi Dolu, Sadık ve Yaramaz" olmasıdır. Muhteşem bir görünüme ve zekaya sahip Poodle'lar oyun oynamayı çok sever ve sahiplerini mutlu etmeye çok heveslidir. Bunu zekası ile birleştirirseniz, eğitim seviyesini çok yüksek bir köpeğiniz olabilir.

Eğitimini iyi almış bir Poodle özellikle doğal enerjisini düzenli olarak egzersizle atıyorsa sakin bir eğilime sahip olmaktadır. Ayrıca Kanişler evini ve ailesini koruyucu bir karaktere sahiptir, yabancıların yaklaşması durumunda size haberdar eder ve havlamaya başlar. 

Toy Poodle (Kaniş) Köpeklerinin Genel Sağlık Sorunları

Toy Poodle ırkı köpekler genellikle sağlıklıdırlar. Fakat tüm ırklar gibi bazı hastalıklara eğilimlidirler. Tüm Pomeranianlar bu hastalıkları geçirecek diye bir şey yoktur. Hatta hastalık geçirmeme oranları çok yüksektir. Fakat bu hastalıkların farkında olmak her zaman önemlidir. 

Addison Hastalığı: Adrenal Bez tarafından yetersiz adrenalin hormonu üretiminden kaynaklanmaktadır. Addison hastalığı olan köpeklerin çoğunda kusma, iştahsızlık ve uyuşukluk vardır. Bu belirtiler çok genel olduğundan ve başka hastalıklarla karıştırılabileceğinden, bu hastalığı daha ileri aşamalara ulaşana kadar gözden kaçırmak oldukça olasıdır. 

Gastrit: Yaygın olarak şişkinlik olarak adlandırılan bu hastalık, Poodle gibi büyük göğüslü köpeklerin yaşamını tehdit eden bir durumdur.Günde tek öğünle beslenirlerse ve yedikten sonra fazla miktarlarda su içip egzersiz yaparlarsa, köpeğinizde şişkinlik meydana gelir.

Köpek midesindeki fazla havadan kurtulmak için geğiremez veya kusamazsa, Kan basıncı düşer ve köpek şoka girer. Köpeğinizin karın şişkinliği varsa, aşırı salya akıyorsa ve kusmadan öğürüyorsa, mümkün olan en kısa sürede veterinere götürmeniz gereklidir.

Epilepsi: Tüm Poodle çeşitlerinde yaygın bir nöbet nedeni epilepsidir. Genellikle kalıtsaldır ve nöbetlere neden olabilir. Sanki çılgınca kovalanıyor ve saklanıyormuş gibi koşarak olağandışı davranışlar sergileyebilir, Kanişinizin nöbet geçirdiğini düşünüyorsanız onu kontrol için derhal veterinere götürmeniz gereklidir.

Kalça Çıkıklığı: Köpek kalça çıkıklığı kalıtsaldır ve bazen oluşumunda çevresel faktörler büyük rol oynar. Zamanla ağrıya hatta topallığa neden olabilir. Aşırı kilo, kaslar olgunlaşmadan önce aşırı egzersiz, yüksek kalorili diyetler, kalça çıkıklığının oluşmasına katkıda bulunabilir. 

Optik Sinir Hipoplazisi: Bu hastalık, optik sinirin gelişmesi doğuştan gelişmemesi durumudur. Etkilenen gözde körlüğe neden olabilir.

Toy Poodle ( Kaniş ) Köpeklerinin Bakımı 

Toy Poodle'lar düzenli egzersiz yaptığı ve sosyalleştiği sürece apartmanlarda gayet rahat bakılabilir. Bu zeki cinsler her şeyi çabuk öğrendikleri için sahiplerinin çok dikkatli olması gerekir. İyi olan davranışlar kadar kötü davranışlarıda çok hızlı öğrenebilir. 

Bu nedenle köpek bakımında yeniyseniz, itaat eğitimi konusunda destek almanız gerekmektedir. Bu Toy ve Minyatür Poodle'lar için de geçerlidir. Çoğu sahipler küçük oldukları için eğitimlerini atlamaktadır ve kötü davranışlar sergileyen köpeklerle karşılaşırlar.

Toy Poodle ( Kaniş ) Köpeklerinin Beslenmesi

Önerilen günlük miktar: Standart Toy Poodle'lar, iki öğüne bölünmüş bir şekilde günde 1,5 ila 3 fincan yüksek kaliteli kuru gıda, Minyatürler Toy Poodle'lar  3/4 ila 1 fincan; Toy Poodle'lar, 1/4 ila 1/2 fincan.

Herhangi bir cins gibi, Poodle'lar aşırı beslenirse kilo alır, bu da eklem sorunlarına ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Buna engel olmak için köpeğinizi aktif tutun ve her zaman yedirmek yerine net öğünlerle besleyin.

Haber Yorumları