nettepet
nettepet

Maltipoo

Maltipoo
KöpekMaltipoo kategorisinde 1576 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan Başlığı
Fiyat
İlan Tarihi
Cinsiyet
İlan Resmi
Görüşülür
18 Mart 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
18 Mart 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
15 Mart 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
13 Mart 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
11 Mart 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
10 Mart 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
26 Şubat 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
23 Şubat 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
22 Şubat 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
21 Şubat 2024
Her İkiside
İzmir
İlan Resmi
Görüşülür
21 Şubat 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
13 Şubat 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
12 Şubat 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
12 Şubat 2024
Erkek
İzmir
İlan Resmi
Görüşülür
9 Şubat 2024
Her İkiside
İstanbul
İlan Resmi
Görüşülür
7 Şubat 2024
Her İkiside
Bursa

Yükleniyor...

Gösterilecek Başka İçerik Yok

Daha fazla icerik gösterilemiyor

Maltipoo

Maltipoo evcil köpek türleri arasında yer alır. Kökeni 3.yy ve Malta Adası’na dayanan bu köpek türü minik görünümleriyle insanların dikkatini çeker. Kıvırcık tüylere sahip olan bu köpeklere sahip olmak isterseniz Maltipoo için hazırlanmış olan bu sayfayı inceleyebilirsiniz. Bu sayfadan ilan sahiplerine ulaşarak köpeklerin sağlık durumunu öğrenip sahiplenme imkanı bulabilirsiniz. Maltipoo köpeklerine ait bilgi sahibi değilseniz köpek türü için hazırlamış olduğumuz bilgileri okuyabilirsiniz.

Maltipoo Özellikleri

Apartman ve ev köpeği olarak en çok tercih edilen köpek ırkları arasında yer alan Maltipoo köpekleri sahiplenmek isteyenlerin ilgisini çekecek özelliklere sahiptirler. Maltipoo köpeklerinin karakteristik özellikleri ve fiziksel özellikleri şunlardan oluşur;

  • Maltipoo’lar toy köpek grubunda bulunurlar. Bu grubun ortak özelliği olan minik boyutlara sahiptirler.
  • Mutla Poo, Malti Doodle, Malte Poo ve Maltese Terrier gibi isimlerle de anılırlar.
  • Köpeklerin tüy yapısı kıvırcık ve dalgalı şekildedir.
  • Malti Doodle ismiyle de anılan köpekler az tüy dökerler.
  • Hızlı hareket etme özelliğine sahiptirler.
  • Zeki olan köpek türleri arasında bulunurlar.
  • Köpeklerin boyları 20-25 cm aralığında değişim gösterir.
  • Oyuncak köpek türleri arasında bulunan köpekler 3-4 kg olabilirler.
  • Oyun oynamayı çok severler. Bu nedenle de insanlarla kolayca iletişim kurabilirler.
  • Terapi için kullanılırlar.
  • Aile yaşamına uygun olan köpek ırkıdırlar.
  • Ortalama yaşam süreleri 12 yıldır.

Bu özelliklere sahip olan bir köpeği sahiplenebileceğinize, bakımını, beslenmesine ve sağlığına dikkat edeceğinize eminseniz ilanlardan yararlanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca bu özelliklerdeki köpeğiniz varsa sahiplendirmek için ilan verebilirsiniz.

Maltipoo Besleme

Maltipoo köpekleri sahiplenildiğinde onların beslenmesine önem verilmesi gerekir. Sağlıklı ve dengeli yapılmayan beslenme nedeniyle köpeğin sağlık sorunu yaşaması mümkündür. Özellikle bu ırkın hassas diş yapısına sahip olması beslenme için tercih edilecek mama ve vitamin gibi ürünlerde dikkatli seçim yapılmasını gerektirir. Dikkatli olunmadığı durumlarda diş sorunları nedeniyle köpeğin acı çekmesi mümkündür.

Mama alırken köpeğin türüne uygun içeriğe sahip mamalar tercih edilmelidir. Ayrıca sahiplenilen köpeğin yaşına göre kuru, yaş ve protein içerikli mamaların tercih edilmesine gayret edilmelidir. Günlük tüketmeleri gereken mama miktar ise günde 1 fincan kadar olmalıdır. Yapılarının küçük olmasından dolayı mideleri küçüktür ve fazla beslenmeleri durumunda bağırsak sorunları yaşayabilirler. Mamalar dışında pişmemiş gıdalar bu köpeklerin bağırsakları için uygun değildir. Bu nedenle pişmemiş gıdaların verilmemesi gerekir.

Maltipoo Bakımı

Maltipoo köpeğini ilk defa sahiplenecekseniz bakım konusunda gerekli bilgileri öğrenmeniz gerekir. Bu köpekler kıvırcık tüy yapısına sahiptirler ve tüy dökme oranları azdır. Ancak tüylerini zamansız dökmemeleri için günde bir defa tüylerinin taranması gerekir. Tarama işleminin tüy yapısına zarar vermeyecek taraklar yardımıyla yapılması önemlidir. Bu köpeklerde kulak çevresinde tüy yoğunluğu vardır. Bu nedenle kulaklarının sık sık temizlenmesi ve tüy nedeniyle yabancı cisimlerin kulağa girmemesine dikkat edilmesi gerekir.

Tüy bakımının dışında Malte Poo köpeklerin günlük diş bakımını yaptırmak gerekir. Mamalar ve ek gıdalar etkisiyle dişleri zarar görebileceği için zaman kaybetmeden bakımı yapılarak köpeğin rahatlaması sağlanmalıdır. Kıvırcık tüyleri nedeniyle kir toplama oranları yüksektir. Bu nedenle köpeğin hem kirlerinden arınması hem de rahatlaması için birkaç haftada bir banyo yaptırılması gerekir.

Maltipoo Eğitimi

Maltipoo eğitilmesi mümkün olan köpek türlerinden birisidir. Öğrenme hevesinin olması eğitim konusunda sahiplerinin zorlanmamalarını sağlar. Özellikle eğitimin yavruluk döneminde verilmesi kolayca gerekli eğitimi almalarını sağlar. Köpeğin ilgisini çekecek oyuncaklar ve ödül mamaları eğitimin uzamamasını sağlar. Bu köpeklere eğitim verileceği zaman sahiplerinin veya eğitim verecek kişinin pes etmemesi ve köpeğe pozitif yaklaşması gerekir. Eğitimin başarılı bir şekilde verilmesi ile eve tuvaletlerini yapmaları ve gereksiz havlamaları ortadan kaldırılabilir. Sürekli evde kalmaları durumunda tuvaletlerini yapacakları yerin öğretilmesi temizlik konusunda sorunların yaşanmasını önler.

Maltipoo Renkleri

Maltipoo köpekleri dalgalı ve kıvırcık tüy yapısına sahiptir. Ayrıca tüyleri ipeksi bir görünüme sahiptir. Sahip oldukları tüyler ise birden fazla renkte görülebilir. Bu köpeklerin tüy renklerinden en yaygın görülenleri ise şunlardır; beyaz, gri, kayısı, krem, kahve ve limon rengidir.

Maltipoo Fiyat

Ailenizin sevimli bir dosta sahip olabilmesi için Maltipoo türündeki köpek almak isterseniz sayfada yer alan satılık Maltipoo ilanlarını inceleyebilirsiniz. Yayınlanan ilanlarda köpeğin yaşını, bulunduğu adresi, fiyatını, köpeğin resmini ve ilan tarihini görebilirsiniz. Bu sayede size yakın yerde bulunan Maltipoo’yu sahiplenerek beslemeye başlayabilirsiniz. Sayfada bulunun ilanlarda Maltipoo fiyatlarının 3000-15000 Türk Lirası aralığında olduğunu görürsünüz.