nettepet kategoriler
nettepet user

CİNS
ŞEHİRLER

Pomeranian Boo Köpek Özellikleri ve Bakımı

16 Mart 2021
Pomeranian Boo Köpek Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian ( Boo ) Hakkında 

Safkan bir ırk olan Pomeranian köpeklerinin soyları kızak köpeklerine kadar uzanmaktadır. Şimdilerde süs köpeği veya kucak köpeği olarak beslenen Boo Köpekleri aktiflik, çeviklik ve itaat konusunda oldukça iyidir ve aile dostu bir köpektir. 

Safkan bir ırk ve nadir olan Pomeranian'ları sahiplenmek için tıklayın.

Pomeranian ( Boo ) Irk Bilgileri ve Özellikleri

Pomeranianlar Apartman Yaşamına Uyumludurlar. Her küçük köpek apartman yaşamına uygun olmayabilir. Fakat Pomeranian köpekleri apartman yaşamına uygundur.

Pomeranianlar İlk Defa Köpek Sahiplencekler İçin Uygundur. Pomeranianlar eğitime açık ve öğrenme isteği ile dolu köpek ırklarıdır. Bundan dolayı ilk defa köpek sahiplenecek hayvanseverler için Pomeranian Boo köpekleri uygun olacaktır.

Pomeranian Köpekleri Soğuk Havaya Dayanıklıdır.  Pomeranian Irkı köpekleri soylarından gelen özellikleri gereği soğuk havaya dayanıklı sıcak havaya ise dayanıksızdır. 

Pomeranian Boo Köpekleri Aileye Karşı Sevecen ve Bağlıdır.  Pomeranianlar tüm aileye karşı aşırı sevecen ve bağlıdır. 

Pomeranianların Tüy Dökme Miktarı Yüksektir. Evinizde Pomeranian Boo bakmaya karar verdiyseniz, giysilerinizin bir miktar tüy olmasına göz yummanız gerekecektir. 

Pomeranian Boo Köpeklerinin Salyası Akmamaktadır.  Boo köpeklerinin büyük ırklar gibi salyası akmamaktadır.  

Pomeranianların Eğitilmesi Kolaydır.  Pomeranian ırkının genel olarak zeka seviyesi yüksek olduğundan dolayı eğitim alması ve gösterdiklerinizi uygulaması diğer ırklara göre daha basit olacaktır. 

Pomeranian Boo Köpekleri Orta Düzey Havlamaya Sahiptir. Pomeranian köpekleri orta seviyede havlamaktadır. Fakat eğitilmesi kolay bir ırk olduğu için üstesinden gelemeyeceğiniz bir sorun değildir.

Pomeranian Irkının Enerji Seviyesi Çok Yüksek Değildir. Pomeranian ırkının enerji seviyesi çok yüsek olmadığı için her zaman egzersiz ihtiyacı duymamaktadır. Egzersiz ihtiyacını oyun oynayarak geçirebilirsiniz.

Pomeranian ( Boo ) Köpekleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Nelerdir? 

Pomeranian Diğer İsimleri Nelerdir? Boo, Boo Köpek, Yavru Pom, Pomeranian Spitz 

Pomeranian Fiyatları Nelerdir? Pomeranian Boo Fiyatları 5.000 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir. 

Pomeranian'lar Ne Kadar Yaşar? Pomeranian Boo Köpekleri 12 - 15 yıl aralığında yaşam sürelerine sahiptirler.

Pomeranian Boo Köpeklerin Boyu Kaç Santimdir? Pomeranian Irkı Köpekleri 7-12 santim aralığında değişmektedir. 

Pomeranian Irkı Köpeklerin Ağırlığı Ne Kadardır? Boo Köpeklerinin ağırlığı 3 ile 7 Kilo arasında değişmektedir. 

Pomeranian Köpekleri Hakkında Daha Fazla Bilgi

Pomeranianlar, isimlerini Almanya'nın Pomerania eyaletinden almaktadır. Pomeranianlar diğerlerinin yanı sıra Spitz ailesinin en küçük üyesidir. 

Boo Köpekler diğer ırklarla sosyalleşmesi halinde onlarla oldukça iyi anlaşırlar. Pomeranian köpeklerinin bazıları dik kulak ve sivri yüzleri bazıları ise oyuncak köpek gibi görünmektedir. Yaygın olarak ise sarı, krem, beyaz, siyah, turuncu nadir olarakta çift renkli olmaktadırlar. 

Küçük olmalarına rağmen Pomeranian Irkı köpekler mükemmel bir bekçi köpekliği yapmaktadırlar. Ama bazen havlamayı ne zaman durdurmaları gerektiğini bilmemektedirler. Bu olayın üstesinden gelmek için komutla havlamayı bırakmaları konusunda eğitmek iyi bir fikir olacaktır. 

Pomlar enerji seviyesi yüksek köpektirler ve yürüyüşe çıkmayı severler. Sosyalleşme konusunda çok istekli olan Boo Köpekleri yeni insanlarla tanışmaktan hoşlanmaktadırlar. 

  • Pomeranianlar şüphelendikleri yabancıya çok fazla havlayabilirler.
  • Yüksek ısı ve nemli hava köpeğinizin aşırı ısınmasına ve sıcak çarpmasına sebep olabilir. Pomeranianlar ev köpeğidir ve olabildiğince güneşte tutulmalılardır. 
  • Pomeranianlar çocuklarla çok iyi geçinmelerine rağmen küçük boyutları sebebi ile çocuklar tarafından zarar uğratılabilir. Köpeğinizi çocuklarla oynatırken kesinlikle gözetim altında olmalısınız.
  • Pomeranianlar küçük olması sebebi ile baykuşlar, kartallar, şahinler, çakallar ve diğer vahşi hayvanlar tarafından av olarak algılanabilir. Köpeğinizi asla gözetimsiz dışarıda bırakmamanız gerekmektedir. 
  • Küçük olmalarına rağmen, Pomeranianlar bunun farkında olamayabilir ve kendinden kat ve kat büyük köpekleri kovalayabilirler. Bu gibi durumlarda kesinlikle yanında bulunmanız gerekmektedir. 

Pomeranian Irkının Kişiliği

Pomeranianlar dışa dönük ve zeki canlılardır. Yeni insanlarla tanışmayı sever ve diğer canlılarla iyi geçinirler, ancak bazen kendini boyutundan büyük görme huyları vardır. Bu huyları yüzünden kendinden kat ve kat köpeklere meydan okuyabilirler.

Pomeranianlar çok dikkatli ve mükemmel bekçi köpekleridir, sıra dışı her şeye havlarlar. Onlara komut ile havlamayı bıraktırmayı öğretmeniz sizin için çok işe yarayacaktır. 

Her köpek gibi, Pomeranyalılar da gençken erken sosyalleşmeye - birçok farklı insana, manzaraya, sese ve deneyime maruz kalmaya - ihtiyaç duyarlar. Sosyalleşme, Pom köpeğinizin çok yönlü bir köpek olacak şekilde büyümesini sağlamaya yardımcı olur.

Pomeranian ( Boo ) Köpeklerinin Genel Sağlık Sorunları

Pomeranian ırkı köpekler genellikle sağlıklıdırlar. Fakat tüm ırklar gibi bazı hastalıklara eğilimlidirler. Tüm Pomeranianlar bu hastalıkları geçirecek diye bir şey yoktur. Hatta hastalık geçirmeme oranları çok yüksektir. Fakat bu hastalıkların farkında olmak her zaman önemlidir. 

Alerjiler: Bazı Pomeranian Boo Köpekleri alerjik olabilmektedir. Bu alerji türü temas veya gıda alerjisi olabilir. Köpeğiniz pençelerini çok fazla yalıyor ve yüzünü çok ovuyorsa alerji olduğundan şüphelenebilirsiniz.

Epilepsi: Bazı Pomlarda epilepsi gelişebilir ve nöbet geçirebilirler. Köpeğiniz nöbet geçiriyorsa tedavi için onu hemen veterinere götürün.

Göz Problemleri: Pomeranianlar ırkı köpekler. "Katarakt, Kuru Göz ve Gözyaşı Kanalı " problemlerine yatkındırlar. Bu problemler genellikle yetişkin köpeklerde ortaya çıkmaktadır. 

Diş Problemleri: Pomlar diş ve diş eti problemlerine çok yatkındırlar. Bu sebepten erken diş kaybına eğilimlidirler. Diş problemlerini izlemeli ve düzenli diş muayeneleri için köpeğinizi veterinere götürmelisiniz.

Pomeranian ( Boo ) Köpeklerinin Bakımı 

Pomeranian ırkı köpekler iç mekanlarda çok aktiftir ve bahçesi olmayan ev sahipleri için mükemmel bir tercihtir. Orta düzey aktivite seviyesine sahip olan Pomlar için kısa yürüyüş ve oyun zamanları yeterlidir. 

Uzun yürüyüşten tüm köpekler gibi hoşlanan Pomeranianların, ısıya duyarlı olduğunu ve sıcak havalardan hızlı etkilendiklerini unutmayın. 

Pomeranianlar yeni şeyler öğrenmeyi ve ilgi odağı olmayı çok severler. Bu nedenle onlara yeni şeyler öğretmeniz köpeğinizle mükemmel bir bağ kurmanızı sağlayacaktır.

Pomeranian Köpeklerinin dikkat süreleri kısadır. Bu nedenle eğitim faaliyetlerinizi kısa ve eğlenceli tutmanız gerekmektedir. Bir komutu hızlı ve eğlenceli bir şekilde öğretmeniz sizi ve köpeğinizi daha az yoracaktır.

Pomeranian ( Boo ) Köpeklerinin Beslenmesi

Önerilen günlük miktar: İki öğüne bölünmüş, günde 1/4 ila 1/2 fincan yüksek kaliteli kuru gıda verilmesidir.

Not: Yetişkin köpeğinizin ne kadar yediği büyüklüğüne, yaşına, yapısına, metabolizmasına ve aktivite düzeyine bağlıdır. 

Haber Yorumları