nettepet kategoriler
nettepet user

CİNS
ŞEHİRLER

Pitbull Köpeği Özellikleri ve Bakımı

15 Mayıs 2021
Pitbull Köpeği Özellikleri ve Bakımı

Tüm Dünya'nın en korkunç ve en kaslı köpek ünvanına sahip olan Pitbull teriyer köpek cinsi artık tüm Dünya genelinde hemen hemen her evde tercih edilmektedir. Çene kasları çok kuvvetli olan bu köpek ırkının çoğu köpek türlerine nazaran daha kuvvetli bir ısırma özelliği bulunur. Diğer köpek ırklarına nazaran tamamen farkl ıbir görünüşe sahip olan pitbull köpekleri orta uzunluktadır, küçük kulakları düzdür ve orta uzunluktadır. Pitbull köpekleri makas gibi ısırığa sahiptir ve tam ısırış anında hiçbir şekilde boşluk kalmaz tüm boşluklar kapanır.


Tüm Dünya üzerinde en yanlış tanıtılan ırkların başında gelir, katil ve canavar gibi insanlara lanse edilen bu köpek ırkı son derece sevgi doludur. İnsanlar için gerçek bir dost karakterine sahip olan bu köpek ırkı iyi eğitimle kolaylıkla sosyalleştirilebilir.
Pitbull köpek ırkı diye bir sözcük yoktur, pitbull köpeği denildiğinde birden fazla köpeği kapsar. Pitbull grubunda birden fazla alt tür bulunmaktadır. Bu  yazımızda pitbull köpek ırkları hakkında yanlış bilinenleri ve sürekli katil olarak tanıtılan bu köpek ırkını sizlere gerçekçi bir dille anlatacağız. Bu yazımızda tamamen objektif bilgiler bulunur ve her canlı yaşamayı hak eder, hiçbir şekilde bu köpek ırkını yolda gördüğünüzde kaçmayın. Kaçan bir insan gördüğünde köpekler oyun oynar gibi koşan kişinin arkasından koşmaya başlar. Pitbull köpeğinin özellikleri, karakteri, bakımı ve tarihçesi hakkında tüm bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Pitbull Köpeğinin Özellikleri

Pitbull Köpek Irkının Tanımı


Safkan ve melez üretilen birkaç farklı tür köpeği tanımlamak için Pitbull sözcüğü kullanılır. Pitbull köpek ırkının türleri ise şu şekildedir:

    Amerikan Bulldog
    Staffordshire Bull Terrier
    Amerikan  Staffordshire Terrier
    Amerikan Pitbull Terrier

Yukarıda yazıldığı gibi "pitbull" kelimesinin tek geçtiği köpek ırkı Amerikan Pitbull Terrier ırkıdır, bu ırk dışında pitbull kelimesinin geçtiği bir ırk bulunmamaktadır.
Pitbull Köpeği Nasıl Geliştirildi?


Hemen hemen birçok insan bu köpek ırkının labaratuvarda üretildiğini iddia ediyor. Fakat bu iddia tamamen yanlıştır. Pitbull ırkı birçok melezleme yöntemi ile elde edilmiş bir köpek ırkıdır. Günümüze kadar ulaşan birçok köpek ırkı melezleme yöntemi ile elde edilmiştir, eğer ki labaratuvar ortamında elde edilseydi birden fazla köpek ırkının genetikleri ile tamamen farklı boyutlarda köpekler elde edilirdi.

Pitbull Köpek Irkının Geçmişi

Pitbull Köpeğinin Tarihçesi
Pitbull köpek ırkı olarak tanımlanan ırk bulldog ve terrier ile İngiltere'de melezlenerek geliştirilmiştir. Bu köpekler çevik olmalarını terrier ırkından, gücünü ve kuvvetini ise bulldog köpek ırkından almaktadır. Pitbull köpekleri ilk çıktığı günden itibaren kanlı köpek dövüşlerinde kullanılmıştır, 1835 tarihinde İngilere Devletinin köpek dövüşlerini tamamen yasaklaması ile tüm köpek dövüşleri tamamen yasaklanmıştır. Fakat günümüzde ülkemizde ve diğer birçok ülkelerde dahil bu köpek ırkı yasa dışı olarak halen daha dövüştürülmektedir.

Bir Zamanların Bakıcı Köpeği


Amerika'da iç savaş esnasında Britanya adalarından Amerika eyaletine doğru göç eden insanlar beraberinde pitbull köpek ırkını da götürmüşlerdir. İngiltere'de kanlı dövüşler için kullanılan bu köpek ırkı Amerika eyaletine yerleşen halk tarafından yardımcı görevini üstlenerek kullanılmıştır. Amerika halkı tarafından sevilen bu köpek ırkı zamanla sürü köpeği görevini üstlenmiştir, domuz avında avcılara yardımcı olmuş ve insanların malını ve canını koruyan mükemmel bir bekçi köpeği olmuşlardır. Pitbull köpek ırkı zamanla ev içerisinde daha fazla beslenmeye başladığında ise çocuklarla mükemmel ilişkiler kurmuşlardır ve dadı köpeği ünvanına da hak kazanmışlardır. Bu harika gelişmelerden sonra ailenin en sevilen ferdi haline gelmeyi başarmışlardır.
Pitbull köpek ırkı 1. ve 2. Dünya Savaşı esnasında Amerika ordusu tarafından savaş köpeği olarak kullanılmıştır. Amerika devleti tarafından ulusal sembol haline getirilmiştir, ordu içerisinde üstün yeteneği sayesinde çavuşluk rütbesine hak kazanmıştır. Hatta bir dönem yaşayan ünlü bilim adamları, sanatçılar ve politikacılar tarafından da beslenilmiştir. Mark Twain, Thomas Edison, Humprey Bogart, Bogart ve Fred Astaire gibi ünlü isimler pitbull köpeğini besleyen ünlü isimler arasındadır.


Tarihler 1976 yılını gösterdiğinde ise Yüksek Mahkeme tarafından "Hayvan Refahı Yasası" resmen kabul edilmiştir. Bu yasa kabul edildikten sonra Amerika'da bulunan 50 farklı eyalette köpek dövüşleri tamamen yasaklanmıştır. Bu yasaya istinaden 1980 tarihinde Amerika'da yasa dışı köpek dövüşleri yapışmış ve en çok etkilenen köpek ırkı Pitbull olmuştur. Yasa dışı pitbull köpeği dövüştüren insanlar dövüşler için özellikle pitbull köpeği üretmeye başlamışlardır. Bu kötü insanlar sayesinde birçok ülkede ve ülkemizde pitbull köpekleri katil ve acımasız bir köpek ırkı olarak anılmaya başlanmıştır. Bir dönemler dadı köpeği olarak anılan pitbull ırkı yerini acımasız ve vahşi köpek olarak anılmıştır.

Pitbull Köpeğinin Karakteri

Pitbull Köpeğinin Karakteri
Sert ve tehditkar bir görünüşe sahip olan pitbull köpek ırkı doğru eğitim ile uysal bir karaktere sahip olabilir. Bu tamamen verilen eğitim ile geçerlidir. Saldırgan tavırlarından vazgeçmesi için öncelikle köpeğinizi sosyalleştirmelisiniz. Bazı köpeklerle ve kedilerle sosyalleştirilen pitbull köpekleri zamanla vahşi davranışlarını bir kenara bırakır ve son derece uysal bir karakter bürünür.
Sadık, sevecen ve oyuncu kişiliğe sahip olan pitbull köpek ırkı, sahibini canı pahasına korur. Korudukları bölgeye ise hiçbir şekilde yabancı insan yaklaştırmazlar. Ev içerisinde çocuklarla oyun oynamaya bayılır ve sahipleri ile farklı aktivitelerde bulunmaktan fazlasıyla hoşlanan bu köpek ırkının günlük egzersiz ihtiyacını mutlaka karşılamalısınız. Günlük düzenli olarak yürütülmeli ya da koşturmalısınız. Eğer ki köpeğinizi sürekli evde tutarsanız zamanla agresif davranışlar sergileyecek ve çevresine zarar verecektir. Pitbull köpek ırkı birçok ülkede evlerde ve apartmanlarda rahatlıkla beslenilmektedir.


Pitbull sahiplenecekseniz mutlaka yavruyken sahiplenin. Üstün zekaya sahip olan pitbull köpekleri verilen tüm eğitimleri başarıyla tamamlar. Sahibinin isteklerini ve komutlarını başarıyla yerine getirir. Köpeğinizi eğitirken mutlaka ödül mamaları verin, ödül mamaları köpeğinizi psikolojik olarak rahatlatacaktır.

Pitbull Köpeğinin Fiziksel Özellikleri


Diğer köpeklerden kolaylıkla ayırt edilebilen pitbull köpeklerinin kendine has fiziksel özellikleri bulunmaktadır. İşte bazı göze çarpan fiziksel özellikleri:

    Kaslı vücuda sahip olan pitbull köpekleri, bodur yapıya sahiptir ve çok güçlüdür. Bu köpek ırkının en güçlü yeri ise çeneleri ve kafatasıdır. Çenesi ile kamyon çekebildiğini televizyonlardan ve youtube kanallarından rahatlıkla görebilirsiniz
    .Kulakları kısadır ve dik yapıya sahiptir.
    Yuvarlak gözlere sahip olan pitbull köpeklerinin gözleri kafası ile orantılıdır
    .Makas yapısına benzeyen dişleri birşeyi ısırdığında tam kapanır.
    Asi bir duruşa sahip olan karnı içe çekilmiş gibi görünür. Bu görünüş genellikle spor yapan insanları anımsatır.
    Kuyrukları ise vücuduna göre oldukça kısadır.
    Pitbull köpeklerinin arka bacakları kaslıdır ve topukları yere dik uzanır. Ön ayakları ise daha kalındır.
    Kısa ve sert tüylere sahip olan pitbull köpeklerinin kürkü çift katmanlıdır.

Pitbull köpeği ilanlarına bakarak çok kolay şekilde pitbull sahiplenebilirsiniz.

Pet Taksi Hizmeti için tıklayınız.

Haber Yorumları